26.08.2021 Tarihli Duyuru ve Haberler

BAKANLIKTAN MADENLERDE İŞ GÜVENLİĞİ İÇİN İNTERAKTİF TİYATRO

 

 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Madencilikte İş Sağlığı ve Güvenliğinin Geliştirilmesi Projesi ile maden işçilerine yönelik drama yoluyla interaktif seminerler düzenliyor. Amasya’nın Suluova ilçesinde madencilerle buluşan Güven Usta ile Vardiya Öyküleri’nin bir sonraki durağı Zonguldak olacak.

30’un üzerinde il ve ilçede 60’a yakın seminerle 10 bin çalışanı hedefleyen interaktif tiyatro tır üzerindeki turne sahnesinde yoluna devam ediyor. Güven Usta, Necmi, Saim ve Mehmet isimli dört maden çalışanının başlarından geçen olaylarda güldürürken düşündüren, samimi ve çalışanların aktif katılımı da sağlanıyor. Çalışanların sağlığı ve güvenliği için İş Güvenliği Uzmanı Cansu ve İşyeri hekimi oyunun didaktik unsurlarını oluştururken çalışanların maden dışındaki arkadaşlıkları ve aile yaşamlarına da yer veriliyor. Bu sayede çalışanların kendi çalışma ortamlarında keyifli vakit geçirirken iş sağlığı ve güvenliği farkındalıklarının artırılması amaçlanıyor…

 

 

BAĞLANTI LİNKİ

https://www.haberler.com/bakanliktan-madenlerde-is-guvenligi-icin-14354784-haberi/

 

PERU MADENCİLİK SEKTÖRÜNDE YENİ YATIRIMLAR PLANLIYOR

 

Peru Madencilik ve Enerji Bakanı Ivan Merino Aguirre, demir cevheri üreticisi Shougang Hierro Peru’nun, yeni demir cevheri imanı dahil olmak üzere sektöre yapacağı yatırımları görüşmek üzere Ica eyaleti valisi Javier Gallegos ile bir araya geldi. Bakan Aguirre, madencilik sektörü yatırımlarının iyileştirilmesi ve artırılması amacıyla ülkenin başlıca demir cevheri üretim bölgesi olan Ica ile federal hükümet ve eyalet hükümetleri arasındaki ilişkinin güçlendirilmesini istediğini belirtti. Vali Gallegos ise madencilik faaliyetlerinin artırılması için Ica’da pek çok altyapı projesinin hayata geçirilmesini planladıklarını ifade etti…  

 

 

BAĞLANTI LİNKİ

https://tr.steelorbis.com/celik-haberleri/guncel-haberler/peru-madencilik-sektorunde-yeni-yatirimlar-planliyor-1212580.htm

 

CİBUTİ ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANI SN. YOUNİS ALİ GUEDİ VE BERABERİNDEKİ HEYET KURUMUMUZU ZİYARET ETMİŞLERDİR.

 

Bu ziyaret kapsamında iki ülke arasında jeoloji ve maden alanında iş birliğine ilişkin teknik görüşmeler yapılmış olup; Kurumumuz tarafından eğitim verilen Cibutili kursiyerlere sertifikaları törenle takdim edilmiştir.

Devamında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığında Sn. Bakanımız Fatih DÖNMEZ’ in katılımı ile iki ülke arasında jeoloji ve maden alanında iş birliğine ilişkin mutabakat zaptı imzalanmıştır…

 

 

BAĞLANTI LİNKİ

https://www.mta.gov.tr/v3.0/mta/ilan/729

 

DÜNYANIN EN BÜYÜK 10 BAKIR MADENCİLİĞİ ŞİRKETİ

 

Bu yılın başlarında bakır fiyatlarındaki yaygın artışın ardından, madenciler arasında yeşil enerji geçişi için hayati önem taşıyan metali tedarik etme rekabeti şiddetli.

Küresel bakır arzına madencilik devleri hakimdir ve ilk 10 şirket dünya üretiminin yarısından fazlasını oluşturmaktadır.

Küresel pandemi nedeniyle kesintilerin yaşandığı benzeri görülmemiş bir yılda , bakır madeni üretimi, her şirketin operasyonel zorlukların üstesinden nasıl geldiğine bağlıydı. Açık ara en büyük bakır şirketi olan Şilili Codelco, üretimi devam ettirmek için dört aşamalı bir plan uygulayarak üretimine önemli bir etki yapmaktan kaçındı.

Madencilik operasyonları üzerindeki etkisine rağmen, dünya çapında bakır üretimi 2020’de hala 20 milyon tonu aştı.

Kardeş şirket MiningIntelligence tarafından sağlanan verileri kullanarak, 2020 üretimine dayalı olarak dünyanın en iyi bakır üreticileri listemizi oluşturduk.

 

 

 

BAĞLANTI LİNKİ

https://www.mining.com/featured-article/ranked-worlds-10-biggest-copper-mining-companies/

 

ETİ MADEN İŞLETMELERİ YÖNETİM KURULU ÜYELİĞİNE PROF. DR. ŞEREF KALAYCI ATANDI

 

Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğünde açık bulunan Yönetim Kurulu Üyeliğine Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Şeref Kalaycı atandı.

 

Resmi Gazete’de yer alan atama kararında; “Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğünde açık bulunan Yönetim Kurulu Üyeliğine, 233 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 8’nci maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2 ve 3’üncü maddeleri gereğince Prof. Dr. Şeref Kalaycı atanmıştır.” ifadeleri yer aldı…

 

 

BAĞLANTI LİNKİ

https://madencilikturkiye.com/eti-maden-isletmeleri-yonetim-kurulu-uyeligine-prof-dr-seref-kalayci-atandi/

 

MARBLE İZMİR ULUSLARARASI DOĞALTAŞ VE TEKNOLOJİLERİ FUARI KAPILARINI ZİYARETÇİLERE AÇTI

 

Doğal taş sektöründe dünyanın en önemli buluşmalarından olan ve bu yıl 26’ncısı düzenlen MARBLE İZMİR Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı, kapılarını ziyaretçilerine açtı. 25-28 Ağustos 2021 tarihleri arasında Fuarizmir’de gerçekleştirilecek etkinlik ile Türkiye’nin ve dünyanın çeşitli bölgelerinden gelen sektör profesyonelleri ticari görüşmeler yaparak İzmir ve ülke ekonomisine katkı sağlayacak.

Bu yıl 2 salonda ziyaretçilerini ağırlayacak Fuar ile eş zamanlı olarak 6. Uluslararası Taş Kongresi’de ziyaretçilerine kapılarını açacak. Kongre, zengin renk ve desenleri ile mimarların gözdesi, dünya ticaretinin lideri olan Türk doğal taşının arama ve işletmesinde jeolojik ocak ve fabrika üretiminde yeni tekniklerin, mimari tasarımlarında geçmiş ve güncel uygulamaların tebliğ, seminer, panellerde sunulacağı bir ortam yaratmayı, yatırımcılar ve doğaltaş ticareti yapan kişi ve kuruluşları aynı zamanda MARBLE Fuarı çatısı altında buluşturmayı amaçlıyor.

Geçen yıllarda bilimsel ağırlıklı oturumlarla gerçekleşen kongre, bu yıl farklı disiplinlerin yer alması ile çeşitleniyor. Almanya, ABD, İtalya, Macaristan, Portekiz ve Türkiye’den konuşmacıların yer aldığı kongreye; bilim insanlarının yanı sıra mimar, taş üreticisi, uygulamacı ve kullanıcılar da katılım gösteriyor. 12 oturum, 5 panel, 81 konuşmacı ve 29 moderatörden oluşan kongreye 300’ü aşkın kişi kayıt yaptırdı. Bilim insanları ile doğal taş sektörünün tüm temsilcilerini bir araya getirmeyi amaçlayan kongrede, Türk doğal taşının işlenme sürecine ilişkin son teknolojiler değerlendirilecek. Kongre sürecinde 3D, VR deneyimler ve sanal gerçeklik sunumlarının gezilerle desteklenmesi ile katılımcılara binlerce yıllık teknikler, mimari uygulamalar ve günümüz üretim ortamları tanıtılacak…

 

 

BAĞLANTI LİNKİ

https://madencilikturkiye.com/marble-izmir-uluslararasi-dogaltas-ve-teknolojileri-fuari-kapilarini-ziyaretcilere-acti/