25.08.2021 Tarihli Duyuru ve Haberler

COĞRAFİ BİLGİ SİSTEMLERİ OPERATÖRÜ (SEVİYE 4) BELGELENDİRME SINAVI DUYURUSU

 

Coğrafi Bilgi Sistemleri Operatörü (Seviye 4) Belgelendirme Sınavının İlk Aşaması Olan Teorik Sınavlar 25 Eylül 2021 Cumartesi Günü Saat 14.00’de Yapılacaktır.

GENEL BİLGİLENDİRME:

Adayların belge almaya hak kazanabilmeleri için A1/T1 ve A2/T1 teorik sınavları ile A2/P1 performansa dayalı sınavdan başarılı olmaları gerekmektedir.

Daha sonra yapılacak olan A2/P1 performansa dayalı sınava katılabilmek için A2/T1 teorik sınavından başarılı olma şartı aranacaktır. 

Adaylar teorik sınavlara, online sınav sistemine e-Devlet sistemi üzerinden giriş yaparak kendileri için ayrılmış bilgisayarlarda gireceklerdir.

Başvurular, 08.09.2021 – 13.09.2021 tarihleri arasında https://belgecbs.csb.gov.tr adresi üzerinden e-Devlet girişi ile yapılacaktır. Sisteme giriş yapabilmek için e-devlet bilgilerinin güncellenmesi/güncel olması gerekmektedir. e-Devlet kapısı üzerinden alınan tüm başvurular, başvuru sahiplerinin yasal sorumluluğunda olup, başvuru sırasında verilen tüm bilgi, beyan, taahhüt ve seçimlerin doğruluğu başvuru sahibince kabul edilmiş ve onaylanmış sayılır.

 

 

BAĞLANTI LİNKİ

https://cbsbelge.csb.gov.tr/cografi-bilgi-sistemleri-operatoru-seviye-4-belgelendirme-sinavi-duyurusu-duyuru-419733

 

COĞRAFİ BİLGİ SİSTEMLERİ UZMANI (SEVİYE 6) BELGELENDİRME SINAVI DUYURUSU

 

Coğrafi Bilgi Sistemleri Uzmanı (Seviye 6) Belgelendirme Sınavının İlk Aşaması Olan Teorik Sınavlar 25 Eylül 2021 Cumartesi Günü Saat 10.00’da Yapılacaktır.

GENEL BİLGİLENDİRME:

Adayların belge almaya hak kazanabilmeleri için A1/T1, A2/T1, A3/T1 teorik sınavları ile A3/P1 performansa dayalı sınavdan başarılı olmaları gerekmektedir.

Daha sonra yapılacak olan A3/P1 performansa dayalı sınava katılabilmek için A3/T1 teorik sınavından başarılı olma şartı aranacaktır. 

Adaylar teorik sınavlara, online sınav sistemine e-Devlet sistemi üzerinden giriş yaparak kendileri için ayrılmış bilgisayarlarda gireceklerdir.

Başvurular, 01.09.2021 – 06.09.2021 tarihleri arasında https://belgecbs.csb.gov.tr adresi üzerinden e-Devlet girişi ile yapılacaktır. Sisteme giriş yapabilmek için e-devlet bilgilerinin güncellenmesi/güncel olması gerekmektedir. e-Devlet kapısı üzerinden alınan tüm başvurular, başvuru sahiplerinin yasal sorumluluğunda olup, başvuru sırasında verilen tüm bilgi, beyan, taahhüt ve seçimlerin doğruluğu başvuru sahibince kabul edilmiş ve onaylanmış sayılır.

 

 

BAĞLANTI LİNKİ

https://cbsbelge.csb.gov.tr/cografi-bilgi-sistemleri-uzmani-seviye-6-belgelendirme-sinavi-duyurusu-duyuru-419732

 

TÜRKİYE İLE CİBUTİ ARASINDA MADENCİLİK VE JEOLOJİ ALANINDA ÖNEMLİ İŞ BİRLİĞİ

 

Bakanlık binasında düzenlenen imza törenine, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ile Cibuti Enerji ve Doğal Kaynaklar Bakanı Yonis Ali Guedi katıldı.

Anlaşma kapsamında, iki ülke arasında maden ürünleri ticaretinin geliştirilmesi, ortaklıkların teşvik edilmesi ve madencilik potansiyelinin araştırılması hedefleniyor…

 

 

BAĞLANTI LİNKİ

https://ekonomi.haber7.com/ekonomi/haber/3133593-turkiye-ile-cibuti-arasinda-madencilik-ve-jeoloji-alaninda-onemli-is-birligi

 

MADEN SEKTÖRÜ İÇİN YENİ KANUN HAZIRLIĞI

 

Marble İzmir 26. Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı ile eş zamanlı olarak organize edilen 6. Uluslararası Taş Kongresi, İzmir Mimarlık Merkezi’nde gerçekleştirildi. “Taş Değer Katar-Taşa Değer Katanlar” temasıyla düzenlenen 6. Uluslararası Taş Kongresi’nde Almanya, Amerika Birleşik Devletleri, İtalya, Macaristan, Portekiz ve Türkiye’den konuşmacılar yer aldı. Bilim insanlarının yanı sıra mimar, taş üreticisi, uygulamacı ve kullanıcılar da katılım gösterdiği ve 12 oturum, 5 panel, 81 konuşmacı ve 29 moderatörden oluşan kongreye Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Azgın, Maden ve Petrol İşleri(MAPEG)  Genel Müdürü Cevat Genç, Ege İhracatçılar Birliği(EİB) Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, Ege Maden İhracatçıları Birliği(EMİB) Başkanı Mevlüt Kaya, Türkiye Maden İhracatçıları Birliği (TİM)  Maden Sektör Kurulu Başkanı ve İstanbul Maden İhracatçıları Birliği(İMİB) Başkanı Aydın Dinçer, Türkiye Müteahhitler Birliği Yönetim Kurulu Başkan Vekili Cahit Karakullukçu, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu, İZFAŞ Genel Müdürü Canan Karaosmanoğlu Alıcı ve çok sayıda sektör temsilci katıldı…

 

 

BAĞLANTI LİNKİ

https://www.haberekspres.com.tr/ekonomi/maden-sektoru-icin-yeni-kanun-hazirligi-h144747.html

 

MUĞLA VALİSİ ORHAN TAVLI: “ORMAN YANGINLARINDA MADENCİLİK SEKTÖRÜNÜN DUYARLILIĞINI HİÇBİR ZAMAN UNUTMAYACAĞIZ”

 

Ege bölgesinde faaliyet gösteren madenciler, Türkiye’yi yasa boğan orman yangınlarının yaralarını sarmak için seferber oldu. Ege Maden İhracatçıları Birliği (EMİB), pandemi sonrasında ilk fiziki toplantısını 14 gün orman yangınlarıyla mücadele eden Muğla’da düzenlerken EMİB’in Ağustos ayı Yönetim Kurulu Toplantısı Muğla’da gerçekleştirildi.

Muğla temasları kapsamında ilk olarak Muğla basınıyla bir araya gelen EMİB Başkanı Mevlüt Kaya, orman yangınlarının yaralarını sarmak istediklerini, Ege İhracatçı Birlikleri olarak 6 milyon TL yardım bütçesi oluşturduklarını dile getirdi.

Madencilik sektöründeki 16 STK’nın ortak hareket ettiği bilgisini veren Kaya, “Orman yangınlarında da tüm madencilik sektörümüz Türkiye Madenciler Derneği organizasyonunda harekete geçtik. Orman yangınlarının söndürülmesi için tüm olanaklarımızı seferber ettik. Şimdi de yaraları sarmak için ortak hareket ediyoruz.” dedi…

 

 

BAĞLANTI LİNKİ

https://madencilikturkiye.com/mugla-valisi-orhan-tavli-orman-yanginlarinda-madencilik-sektorunun-duyarliligini-hicbir-zaman-unutmayacagiz/

 

MİCROSOFT, WİNDOWS 11’İ EKİM AYINDA YAYINLAMAYA HAZIRLANIYOR

 

Microsoft’un, Windows 11’in yıl sonundaki lansmanı ile ilgili erken duyurularına rağmen, işletim sisteminin yeni sürümü daha kısa bir zaman diliminde kullanıcılarla buluşması bekleniyor. Kaynak, çeşitli belgelere, raporlara ve tanıtımlara atıfta bulunarak, Windows 11’in lansmanının bu yıl Ekim ayında gerçekleşebileceğini söylüyor.

Microsoft, Windows 11’in lansman tarihini henüz resmi olarak açıklamamasına rağmen, bunun Ekim ayında gerçekleşeceği varsayılıyor. Mevcut verilere göre, geliştiriciler şu anda Ekim ayının üçüncü veya dördüncü haftasında işletim sisteminin kararlı bir sürümünü yayınlamayı planlıyorlar…

 

 

BAĞLANTI LİNKİ

https://www.donanimhaber.com/microsoft-windows-11-i-ekim-ayinda-yayinlamaya-hazirlaniyor–138024