13.08.2021 Tarihli Duyuru ve Haberler

ÇED GEREKLİ DEĞİLDİR KARARI

 

DUYURU

Armi Demir Çelik Metal Döküm Geri Dönüşüm Nak. San. ve Tic. Ltd. Şti. tarafından, İlimiz Karatay İlçesi Tatlıcak Mahallesi Nezaket Sokak No:15 (2333 ada ve 11 nolu parsel) adresinde yapılması planlanan “Atık Ara Depolama Tesisi” projesi için, 5.11.2014 tarihli ve 29186 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Yönetmeliği’nin 17. maddesi gereğince, Valiliğimizce 11.08.2021 tarihli ve E-2021792 nolu belge ile “Çevresel Etki Değerlendirmesi Gerekli Değildir” kararı verilmiştir. .

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü

PROJE SAHİBİ : Armi Demir Çelik Metal Döküm Geri Dönüşüm Nak. San. ve Tic. Ltd. Şti

PROJE YERİ : Tatlıcak Mahallesi Nezaket Sokak No:15 Karatay/KONYA

BİLGİ İÇİN : Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü (Horozluhan Mah. Abdülbasri Sok. No:2 Selçuklu/KONYA)

TELEFON : 224 56 00

 

 

BAĞLANTI LİNKİ

https://konya.csb.gov.tr/ced-gerekli-degildir-karari-duyuru-419605

 

ÇED GEREKLİ DEĞİLDİR KARARI

 

DUYURU

İlimiz Meram İlçesi Kavak Mahallesi 202000237 Ruhsat Numaralı (E.R:3387841) sahada Zhanfeng Mermer San. ve Tic. Ltd. Şti. tarafından gerçekleştirilmesi planlanan “mermer ocağı işletmeciliği” projesi için, 25/11/2014 tarihli ve 29186 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Yönetmeliği’nin 17. maddesi gereğince, Valiliğimizce 12/08/2021 tarihli ve E-2021790 numaralı “Çevresel Etki Değerlendirmesi Gerekli Değildir” kararı verilmiştir.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü

PROJE SAHİBİ : Zhanfeng Mermer San. ve Tic. Ltd. Şti.

PROJE YERİ : Kavak Mahallesi 202000237 Ruhsat Numaralı (E.R:3387841) Saha Meram/KONYA

BİLGİ İÇİN : Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü (Horozluhan Mh. Abdülbasri .Sk. No:2 Selçuklu/KONYA)

TELEFON : 224 56 00

 

 

BAĞLANTI LİNKİ

https://konya.csb.gov.tr/ced-gerekli-degildir-karari-duyuru-419603

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: “SUDAN’IN KALKINMASINA VE ALTYAPISININ GELİŞTİRİLMESİNE YÖNELİK DESTEĞİMİZİ ARTIRARAK SÜRDÜRECEĞİZ”

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Yüksek Düzeyli Stratejik Ortaklık Konseyi altında görev yapan bakanlıklar arası komisyonlarımızın ve karma ekonomik komisyonun faaliyetlerini canlandırmaları hususunda mutabık kaldık. Özellikle enerji, madencilik, tarım, sağlık, finans, bankacılık, savunma sanayisi ve diğer tüm sahalarda iş birliğimizi ilerletme kararlılığımızı teyit ettik. Sudan‘ın kalkınmasına ve altyapısının geliştirilmesine yönelik desteğimizi artırarak sürdüreceğiz. ” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Sudan Egemenlik Konseyi Başkanı Orgeneral Abdülfettah Abdülrahman El-Burhan ile ortak basın toplantısı düzenledi…

 

 

BAĞLANTI LİNKİ

https://www.haberler.com/cumhurbaskani-erdogan-sudan-in-kalkinmasina-ve-14327696-haberi/

 

SON DAKİKA: SANAYİ ÜRETİMİ BEKLENTİNİN ÜZERİNDE ARTTI

 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), haziran ayına ilişkin sanayi üretim endeksi sonuçlarını açıkladı. Buna göre, haziranda takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi geçen yılın aynı ayına göre yüzde 23,9 yükseldi. Sanayinin alt sektörleri incelendiğinde, haziranda madencilik ve taş ocakçılığı sektörü endeksi geçen yılın aynı ayına göre yüzde 24,3, imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 24,8 ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi yüzde 13,9 arttı. Arındırılmamış sanayi üretim endeksinde de yıllık bazda yüzde 23,7 artış oldu…

 

 

BAĞLANTI LİNKİ

https://www.cnnturk.com/ekonomi/son-dakika-sanayi-uretimi-beklentinin-uzerinde-artti

 

DEV PROJELERİN YAPI TAŞI: AGREGA

 

Beton ve asfalt üretiminde kullanılan kum, çakıl, kırmataş gibi malzemelerin genel ismine agrega denilmektedir. Agrega çok çeşitli kullanım alanlarına sahip olmakla birlikte özellikle inşaat sektöründe zorunlu olarak kullanılmaktadır. Beton karışımı içinde miktar bazında yüzde 70-80, asfalt içinde ise yüzde 95 civarında bulunmaktadır.

Ülkemizde son 50 yılda köyden kente hızlı bir nüfus artışı meydana gelmiş, bu nüfus artışının sonucu olarak da inşaat sektöründeki büyüme ve gelişme, yol yapımının hızlanması ve benzer nedenlerle agrega talebinde büyük artışlar olmuştur.

Yapı malzemesi olarak kullanılan öğütülmüş agrega ürünü olan kum 0,063-2 mm tane boyutunda, gevşek dokulu, klastik bir sedimandır. Kumlar tane boyutlarına göre şöyle sıralanabilir:

  •  0,063-0,25 mm arasında ince kum
  •  0,25-1 mm arasında orta dereceli kum
  •  1-2 mm arasında ise kum

Kum; kuvars, feldspat taneleri, kayaç artıkları, mika ve glokoni gibi minerallerin bir karışımıdır. Tanelerin yüzey özellikleri, sertliği, kil ve silt fraksiyonlarının oranı, kumun özelliğini belirleyen önemli faktörlerdir. Ayrıca kalker (CaCO2) kökenli kayaçların kırılması ve sınıflandırılması ile elde edilen yapay kumlar da piyasada yaygın olarak kullanılmaktadır…

 

 

BAĞLANTI LİNKİ

https://madencilikturkiye.com/dev-projelerin-yapi-tasi-agrega/

 

6. ULUSLARARASI TAŞ KONGRESİ BAŞLIYOR

 

Odamızın öncülüğünde düzenlenen 6. Uluslararası Taş Kongresi, “Taş Değer Katar-Taşa Değer Katanlar” ana teması ile 24-28 Ağustos tarihleri arasında İzmir`de yapılacak.

Kongre, zengin renk ve desenleri ile mimarların gözdesi, dünya ticaretinin lideri olan Türk “doğaltaş”ının arama ve işletme süreçlerindeki jeolojik sorunlar, ocak ve fabrika üretiminde yeni teknikler, mimari tasarımlarda geçmiş ve güncel uygulamaların tebliğ, seminer ve panellerde sunulacağı bir ortam yaratmayı, yatırımcılar ve doğaltaş ticareti yapan kişi ve kuruluşları MARBLE Fuarı çatısı altında buluşturmayı amaçlamaktadır.

Bu amaçla kongre sürecinde yapılacak hem görsel 3D, VR sanal gerçekçilik sunumları hem de Kongre sürecinde ve devamında yapılacak gezilerle katılımcılara binlerce yıllık teknikler, mimari uygulamalar ve günümüz üretim ortamları yerinde tanıtılacaktır.

  • Kongre katılım ve izleme ücretsizdir.
  • Kongre dokümanları ve anıları sadece kayıt yaptırmış olan katılımcılara verilecektir.
  • Doküman ve kongre anılarını almak isteyen katılımcıların kayıt formu doldurmaları önemlidir.
  • https://www.uluslararasitaskongresi.com/tr/Katilimci adresinden ücretsiz kaydolabilirsiniz…

 

 

BAĞLANTI LİNKİ

https://www.jmo.org.tr/genel/bizden_detay.php?kod=14892&tipi=17&sube=0