12.08.2021 Tarihli Duyuru ve Haberler

VAN BAŞKALE, ÇALDIRAN, ÖZALP VE GÜRPINAR SEL FELAKETİ İÇİN DAYANIŞMA ORGANİZASYONU TAMAMLANDI

 

 

TMMOB tarafından Van İl Koordinasyon Kurulu aracılığıyla sürdürülen “Sel Felaketi için Dayanışma” organizasyonu 11 Ağustos 2021 tarihinde tamamlandı. Sel felaketi için dayanışma çağrısına cevap veren tüm üyelerimize, bağlı Odalarımıza, Şubelerimize, İl ve İlçe Koordinasyon Kurullarımıza teşekkür ederiz. Dayanışma yaşatır!

TMMOB Van İl Koordiansyon Kurulu yaptığı açıklamada “Dayanışma çağrımıza cevap vererek desteklerini sunan, bizi yalnız bırakmayan başta TMMOB Genel Merkezi olmak üzere İl ve İlçe Koordinasyon Kurulları ve Bağlı Odalarımıza; dayanışma gösteren kurum, kuruluş ve kişilere teşekkür ederiz.” dedi…

 

 

BAĞLANTI LİNKİ

https://www.maden.org.tr/genel/bizden_detay.php?kod=12960&tipi=&sube=0

 

KIŞLADAĞ ALTIN MADENİ MADENCİLİĞİN GELECEĞİ İÇİN HAZIRLANIYOR!

 

 

Sürdürülebilirlik hedeflerinin önemli bir bölümünü çevresel etki ile işçi sağlığı ve iş güvenliğine dönük gerçekleştirilen çalışmalar oluştururken Tüprag bu çerçevede, Kışladağ Altın Madeni’nde kısa süre önce hem nakliye kamyonu operatörleri için bir yorgunluk yönetim sistemi hem de makinelerde denenmiş LNG-dizel hibrit teknolojisi kullanıma sundu.

Kışladağ’da üretim sürecinin önemli bir parçası olan maden nakliye kamyonlarına, operasyonları ve sürücü davranışlarını izleyen; sürücüyü olası yorgunluk veya azalan konsantrasyon konusunda uyaran bir sürüş güvenlik sistemi entegre edildi. Bu sistem sayesinde, nakliye kamyonu operatörlerinin güvende ve uyanık kalmasına yardımcı olmak ve gerektiğinde mola vermelerini teşvik etmek hedefleniyor…

 

 

 

BAĞLANTI LİNKİ

https://madencilikturkiye.com/kisladag-altin-madeni-madenciligin-gelecegi-icin-hazirlaniyor/

 

KOZA ALTIN 2021 YILININ İLK YARISINDA 135.387 ONS ALTIN ÜRETTİ

 

 

Koza Altın İşletmeleri, 2021 yılı ilk 6 aylık dönemde 135.387 ons altın üretimi gerçekleştirdiğini açıkladı. Şirket 2021 yılı ilk 6 ayda gerçekleştirdiği üretime karşılık 1 milyar 970 milyon TL’de gelir elde ettiğini duyurdu. 

Şirketin halihazırda dört proses tesisi bulunurken, 2001 yılından bu yana çalışmakta olan ilk tesis, Ovacık’ta halen ağırlıklı olarak Çukuralan cevheri ile üretime devam ediyor. 2021 yılı ilk altı aylık dönemde Ovacık Tesisinde 85.753 ons altın (6,99 g/t altın tenörlü), 25.131 ons gümüş (2,87 g/t gümüş tenörlü) üretimi gerçekleştirildi. İkinci proses tesisi olan Kaymaz’da, Aralık 2011’de altın üretimine başlandı. 2021 yılı ilk altı aylık dönemde 25.333 ons altın (2,10 g/t altın tenörlü), 19.839 ons gümüş (2,77 g/t gümüş tenörlü) üretimi gerçekleştirildi…

 

 

 

BAĞLANTI LİNKİ

https://madencilikturkiye.com/koza-altin-2021-yilinin-ilk-yarisinda-135-387-ons-altin-uretti/

 

TÜRK KROMUNUN GELECEĞİ PARLAK GÖZÜKÜYOR

 

 

Zimbabve, ülkedeki ferrokrom endüstrisini korumak adına ham krom cevherinin ihracatını yasakladı. Ülke konsantre krom ihracatını ise 2022 yılının Temmuz ayından itibaren yasaklayacağını duyurdu.

Gerçekleştirilen diğer girişimlerle beraber krom ihracatını yasaklamaya yönelik olarak kararların, ülkenin madencilik sektörünü 2023 yılına kadar 12 milyar dolar değere ulaştırmaya yönelik hedefini gerçekleştirmeye yardımcı olması bekleniyor.

Güney Afrika’nın ardından dünyanın en büyük krom rezervlerini elinde bulunduran Zimbabve’nin Enformasyon Bakanı Monica Mutsvangwa, kararın alındığı bakanlar kurulu toplantısının ardından şu açıklamalarda bulundu: “Ferrokrom endüstrisini korumak amacı ile bakanlar kurulu olarak derhal yürürlüğe girmek üzere krom cevheri ihracatını yasaklama kararı aldık. Bu yasak sayesinde Ulusal Gelişim Stratejimize paralel olarak tesislerimizin üretim kapasitesini arttırmayı ve elde edilen katma değeri en üst seviyeye çıkarmayı hedefliyoruz.” Ayrıca, ülkede 9’u yabancı sermayeli olmak üzere 22 krom izabe tesisi olduğunu kaydeden Mutsvangwa, krom madenciliğinin kapasitesi arttırılmazsa ülkedeki izabe tesislerinin yetersiz krom arzı ile karşı karşıya kalabileceğini vurguladı…

 

 

 

BAĞLANTI LİNKİ

https://madencilikturkiye.com/turk-kromunun-gelecegi-parlak-gozukuyor/

 

MADEN SAHALARI TANITIM BÜLTENİ 28. SAYISI ÇIKTI

 

 

Maden ve jeotermal ruhsatlarını satmak, kiralamak veya projelerine ortak bulmak isteyen madenciler için “Madencilik Türkiye Dergisi” ile birlikte dağıtılan “Maden Sahaları Tanıtım Bülteni”nin 28. sayısı çıktı.

Maden Sahaları Tanıtım Bülteni’nin 28. sayısında “Bir Türk firmasının Fildişi Sahili’ndeki altın arama projesi”nin detayları yer almaktadır.

Bülten’in son sayısına buradan ulaşabilirsiniz.

Ayrıca, Bülten’in geçmiş sayılarına da buradan ulaşabilirsiniz.

 

 

 

BAĞLANTI LİNKİ

https://madencilikturkiye.com/maden-sahalari-tanitim-bulteni-28-sayisi-cikti/