11.08.2021 Tarihli Duyuru ve Haberler

İSTANBUL İLİ, GÜNGÖREN İLÇESİ, MERKEZ MAHALLESİ, KÖYİÇİ ULAŞIM SİSTEMİ DÜZENLEMESİNE İLİŞKİN 1/1000 ÖLÇEKLİ UYGULAMA İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ

Bakanlığımızın 27.05.2021 tarihli ve 984239 sayılı yazısı ile; İstanbul İli, Güngören İlçesi, Merkez Mahallesi Köyiçi mevkii açık otoparka erişimin sağlanamaması ve komşu imar yollarının yetersiz kalması sebebiyle trafik yoğunluğunun azaltılması ve tamamlanmak üzere olan Güngören Spor kompleksine ulaşımın sağlanması amacıyla Ulaşım Sisteminin yeniden düzenlenmesine ilişkin UİP-34811579 plan işlem numaralı 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliğinin 3194 sayılı İmar Kanunu 9.  maddesi ve Cumhurbaşkanlığı 1.  Numaralı Kararnamenin ilgili hükümleri uyarınca 27.05.2021 tarihinde onaylandığı bildirilmiştir.

 

Söz konusu planlar, 3194 sayılı İmar Kanunu’nun 8/b maddesi ve Mekansal Planlar Yapım Yönetmeliği’nin 33. maddesi gereğince 10.08.2021 tarihinden itibaren bir (1) ay (30 gün) süre ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü (Barbaros Mahallesi, Begonya Sk. No:9A, 34746 Ataşehir/İstanbul) ilan panosu ile internet sitesinde askıya çıkarılmıştır.

 

Askı Tutanağı, Plan ve Plan Raporunu indirmek için tıklayınız

 

 

BAĞLANTI LİNKİ

https://istanbul.csb.gov.tr/istanbul-ili-gungoren-ilcesi-merkez-mahallesi-koyici-ulasim-sistemi-duzenlemesine-iliskin-1-1000-olcekli-uygulama-imar-plani-degisikligi-duyuru-419563

ÇED GEREKLİ DEĞİLDİR KARARI

DUYURU

İlimiz Meram İlçesi Kavak Mahallesi 42/2021-04 (ER:3405650) hammadde üretim belgeli sahada DSİ 4. Bölge Müdürlüğü tarafından planlanan “I-A grubu ariyet maden ocağıHÜİB:42/2021-04” projesi ile ilgili olarak 25/11/2014 tarihli ve 29186 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren ÇED Yönetmeliği’nin 17. maddesi gereğince, Valiliğimizce 06/08/2021 karar tarihli ve E-2021772 karar numaralı belge ile “Çevresel Etki Değerlendirmesi Gerekli Değildir” kararı verilmiştir.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü

PROJE SAHİBİ : DSİ 4. Bölge Müdürlüğü

PROJE YERİ : Kavak Mah. RN:42/2021-04 (ER:3405650) saha Meram/KONYA

BİLGİ İÇİN : Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü (Horozluhan Mh. Abdülbasri Sk. No:2 Selçuklu/KONYA)

TELEFON : 0 (332) 224 56 00

 

 

BAĞLANTI LİNKİ

https://konya.csb.gov.tr/ced-gerekli-degildir-karari-duyuru-419555

ÇED GEREKLİ DEĞİLDİR KARARI

DUYURU

Konya İli Selçuklu İlçesi Büyükkayacık Mahallesi Karahisar Sokak No:12 (14441 Ada, 28 Parsel) adresinde Kolben Motor Subap Gayd ve Otomotiv San. Tic. Ltd. Şti. tarafından gerçekleştirilmesi planlanan “motor supab ve gayd imalatı krom kaplama tesisi kapasite artırımı” projesi için, 25/11/2014 tarihli ve 29186 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Yönetmeliği’nin 17. maddesi gereği, Valiliğimizce 06/08/2021 tarihli ve E-2021776 numaralı belge ile “Çevresel Etki Değerlendirmesi Gerekli Değildir” kararı verilmiştir.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü

PROJE SAHİBİ : Kolben Motor Subap Gayd ve Otomotiv San. Tic. Ltd. Şti..

PROJE YERİ : Büyükkayacık Mahallesi Karahisar Sokak No:12 (14441 Ada, 28 Parsel) Selçuklu/KONYA

BİLGİ İÇİN : Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü (Horozluhan Mh. Abdülbasri .Sk. No:2 Selçuklu/KONYA)

TELEFON : 224 56 00

 

 

BAĞLANTI LİNKİ

https://konya.csb.gov.tr/ced-gerekli-degildir-karari-duyuru-419556

ALTIN VE GÜMÜŞ NEDEN DEĞERLİ BİR MADENDİR?

Piyasanın en önemli ve en değerli madenleri içerisinde şüphesiz altın ve gümüş gelir. Bu sebepten dolayı her sene değerini kaybetmeden sürekli olarak alım satım için kullanılır. Peki, altın ve gümüş neden değerli bir madendir tüm detayları ile derledik.

Küçük dalgalanmalar yaşasa bile altın ve gümüş değerini hiçbir zaman kaybetmeyen en önemli madenler içerisinde yer alır. Bu sebepten dolayı uluslararası çapta her yerde geçerliliğini koruyan en önemli madenlerdir.

 Altın özellikle düşük bir erime noktasına sahip madenler içerisinde yer alır. Bu sebepten dolayı külçe ve takı ile beraber bozuk gibi birçok farklı hale getirilme imkanı tanımaktadır. Aynı zamanda asitte ve birçok farklı çözeltide çözünmeyen bir maddedir. Tabii doğal olarak dünyada az bulunan değerli madenler içerisinde yer alması da önemli bir yere sahip hale gelmesine sebep olabiliyor.

Aynı şekilde gümüş de altın gibi düşük bir erime noktasına sahiptir. Böylece birçok farklı şekil alma imkanı ile beraber değişik biçimlerde kullanma olanağı tanır. Diğer yandan dünya çapında önemli bir para birimi olarak öne çıkar ve değerlendirilir. Bu sebepten dolayı altın kadar olmasa bile gümüş günümüzde önemli ve değerli madenler içerisinde yer alıyor…

 

BAĞLANTI LİNKİ

https://www.milliyet.com.tr/egitim/altin-ve-gumus-neden-degerli-bir-madendir-6571671

NASA UZAYDAKİ ALTINA GÖZ DİKTİ!

NASA, değeri dünya ekonomisini geçen 10 kentilyonluk maden değerine sahip 16 Psyche’ye uzay aracı göndermeye hazırlanıyor.

İngiliz Daily Mail gazetesinde yer alan habere göre, NASA, 16 Psyche üzerinde yaptığı araştırmalarda asteroidin benzersiz maden kaynaklarına sahip olduğunu ortaya çıkardı. Asteroide gömülü şekilde altın, platin, bakır, redyum, nikel gibi eşsiz kaynaklar yer alıyor.

Psyche, Mars ve Jüpiter arasında halka şeklindeki bir uzay bölgesi olan asteroit kuşağında Güneş’in yörüngesinde dönen en büyük cisimlerden bir tanesi. Araştırmacılar tarafından Planetary Sciences Journal’da yayınlanan çalışma, yaklaşık 200 kilometre uzunluğundaki bu asteroide sonda görevinden önce daha yakından bakılmasına da yardımcı oluyor…

 

 

BAĞLANTI LİNKİ

https://www.bursadabugun.com/haber/nasa-uzaydaki-altina-goz-dikti-1434476.html

MAPEG TARAFINDAN İŞLEMLERİNİN DEVAM EDİLMESİ UYGUN BULUNAN TALEPLER LİSTESİ (10.08.2021)

Arama Ruhsat Talepleri, Devir Talepleri, İşletme Ruhsat Talepleri, Temdit Talepleri, İhale Onayı Talepleri, Rödövans Talepleri, Kamulaştırma Talepleri, Hisse Payı Devri Talepleri…

 

 

BAĞLANTI LİNKİ

https://www.mapeg.gov.tr/Duyurular/onaylanan_listeler_10082021.aspx

PARK ELEKTRİK, KONYA ILGIN İŞLETMESİ’NDE ÜRETİLECEK KİLİN SATIŞI KONUSUNDA SÖZLEŞME İMZALADI

Park Elektrik iştiraki Konya Ilgın Elektrik Üretim AŞ tarafından rödovans usulüyle işletilen Konya’nın Ilgın ilçesindeki 1247 ruhsat numaralı linyit sahasında, kömür üretim faaliyeti sırasında zaruri olarak üretilen kilin HF Penta Madencilik şirketine satışı konusunda sözleşme imzalandığı açıklandı. 

Park Elektrik tarafından kamuoyuna yapılan açıklamada söz konusu sözleşmenin 31 Aralık 2021 tarihine kadar geçerli olduğu, yıl sonuna kadar 30 bin ton kil satışının gerçekleştirilmesinin planlandığı vurgulandı. Sahadaki üretim durumuna göre satış miktarının %30 oranında arttırılıp azaltılabileceği belirtilirken şu ifadeler kullanıldı: “Üretilecek kil, Konya Ilgın’ın işlettiği maden sahasında alıcıya kamyon üstü teslim edilecek olup sevk ve nakliye giderleri Alıcı’ya ait olacaktır.”

 

 

 

BAĞLANTI LİNKİ

https://madencilikturkiye.com/park-elektrik-konya-ilgin-isletmesinde-uretilecek-kilin-satisi-konusunda-sozlesme-imzaladi/

CİNER GRUBU, İŞTİRAKİ WE SODA’YI 5 MİLYAR DOLARA SATMAK İÇİN GÖRÜŞMELER YÜRÜTÜYOR

Galler’de 350 milyon dolarlık cam fabrikası kurmak için yatırım yapacağını açıklayan Ciner Grubu, kendi iştiraki olan soda külü (Trona) üreticisi We Soda Limited’i 5 milyar dolara satmak için görüşmeler yürütüyor.

Dünya Gazetesi’nden Kerim Ülker’in haberine göre Ciner Grubu’nun 5 milyar dolara düşündüğü satış için ABD’li yatırım bankası Goldmans Sachs’a yetki verdiği aktarıldı. ABD’li medya kurumu Bloomberg’e göre Ciner Grubu’nun satış için görüşmelerini sürdürdüğü ifade edilirken kimya sektörünün en önemli hammaddesinden biri olan, temizlik ürünlerinden ilaç sanayiye kadar birçok alanda kullanılan soda külü üreticisi We Soda, Türkiye’nin yanı sıra ABD’de de üretim anlamında oldukça güçlü konumda bulunuyor.

Ciner Grubu iştiraki olan Park Holding, Koreli OCI Company’nin Kuzey Amerika’daki iştiraki olan OCI Resources LP şirketinin yüzde 75 hissesinin sahibi olmuştu. Bu satın alma ile soda külü üretiminde dünyanın en büyükleri arasında yer alan ve en büyük rakiplerinden birini de bünyesine katan Ciner Grubu, dünya soda külü üretiminde yüzde 9 ile en büyük paya sahip olurken yıllık 7 milyon tonluk üretim kapasitesine ulaşmıştı…

 

 

BAĞLANTI LİNKİ

https://madencilikturkiye.com/ciner-grubu-istiraki-we-sodayi-5-milyar-dolara-satmak-icin-gorusmeler-yurutuyor/