10.08.2021 Tarihli Duyuru ve Haberler

İSTANBUL BEYKOZ İMAR PLANI ONAYI

 

Beykoz Belediye Başkanlığınca hazırlanan İstanbul İli, Beykoz İlçesi, Çengeldere, Fatih, Yavuzselim, Baklacı, Çiftlik ve Görele Mahalleleri 1/5000 Ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı Teklifi 16.07.2021 tarihinde onaylanmıştır.

Söz konusu koruma amaçlı imar planı dağıtımı yapılarak, 3194 sayılı İmar Kanunu uyarınca ilan ve askı işlemlerinin yapılması için İstanbul Valiliğine (Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü) gönderilmiştir…

 

 

BAĞLANTI LİNKİ

https://tvk.csb.gov.tr/istanbul-beykoz-imar-plani-onayi-duyuru-419538

 

HALKIN KATILIMI TOPLANTISI (TORBALI) 87471 RUHSAT NOLU KİREÇTAŞI OCAĞI PROJESİ

 

HALKIN KATILIMI TOPLANTISI (TORBALI)

87471 Ruhsat Nolu Kireçtaşı Ocağı projesi

 

İzmir İli, Torbalı İlçesi, Özbey Mahallesi Mevkii’nde Kimtaş Kireç Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi tarafından yapılması planlanan “87471 Ruhsat Nolu Kireçtaşı Ocağı”  Projesi ile ilgili olarak ÇED Yönetmeliğin 9. Maddesi gereğince ÇED sürecine halkın katılımını sağlamak, halkı proje hakkında bilgilendirmek, görüş ve önerilerini almak amacıyla 24.08.2021 tarihinde saat  10:30’da,  İlimiz,  Torbalı  İlçesi,  Özbey  Mahallesi, 4038  Sokak    No:1 adresinde yer alan Özbey Muhtarlık Kahvehanesinde Halkın Katılımı Toplantısı yapılacaktır. Konuya ilişkin her türlü soru, görüş ve/veya öneri Bakanlığımıza (Çevresel Etki Değerlendirmesi Genel Müdürlüğü) ya da Valiliğimize (Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü) ÇED süreci içinde iletilebilecek olup, ÇED başvuru dosyasına https://eced-duyuru.csb.gov.tr/eced-prod/duyurular.xhtml internet bağlantısından ulaşılabilmektedir.

 

İlanen duyurulur. 09.08/2021

 

 

BAĞLANTI LİNKİ

https://izmir.csb.gov.tr/halkin-katilimi-toplantisi-torbali-87471-ruhsat-nolu-kirectasi-ocagi-projesi-duyuru-419546

 

HALKIN KATILIMI TOPLANTISI (TORBALI) 87472 RUHSAT NOLU KİREÇTAŞI OCAĞI PROJESİ

 

HALKIN KATILIMI TOPLANTISI (TORBALI)

87472 Ruhsat Nolu Kireçtaşı Ocağı projesi

 

İzmir İli, Torbalı İlçesi, Özbey Mahallesi Mevkii’nde Kimtaş Kireç Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi tarafından yapılması planlanan “87472 Ruhsat Nolu Kireçtaşı Ocağı”  Projesi ile ilgili olarak ÇED Yönetmeliğin 9. Maddesi gereğince ÇED sürecine halkın katılımını sağlamak, halkı proje hakkında bilgilendirmek, görüş ve önerilerini almak amacıyla 24.08.2021 tarihinde saat  14:30’da,  İlimiz,  Torbalı  İlçesi,  Özbey  Mahallesi, 4038  Sokak    No:1 adresinde yer alan Özbey Muhtarlık Kahvehanesinde Halkın Katılımı Toplantısı yapılacaktır. Konuya ilişkin her türlü soru, görüş ve/veya öneri Bakanlığımıza (Çevresel Etki Değerlendirmesi Genel Müdürlüğü) ya da Valiliğimize (Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü) ÇED süreci içinde iletilebilecek olup, ÇED başvuru dosyasına https://eced-duyuru.csb.gov.tr/eced-prod/duyurular.xhtml internet bağlantısından ulaşılabilmektedir.

 

İlanen duyurulur. 09.08/2021

 

 

BAĞLANTI LİNKİ

https://izmir.csb.gov.tr/halkin-katilimi-toplantisi-torbali-87472-ruhsat-nolu-kirectasi-ocagi-projesi-duyuru-419547

 

CENGİZ HOLDİNG TEMA VAKFININ BAĞIŞ REDDİ İLE İLGİLİ BASIN AÇIKLAMASI YAYINLADI

 

Ülkemizin birçok yerinde aynı anda meydana gelen orman yangınları sonrası TEMA Vakfı, fidan bağışı kampanyası başlattı. Kampanyaya hem bireysel hem de kurumsal ölçekte geniş bir katılım oldu. TEMA Vakfı’nın bu bağış kampanyasına katılım göstermek isteyen bazı talepleri geri çevirdiği gündeme gelirken reddedilen bu talepler arasında Cengiz Holding’in talebinin de bulunduğu öne sürüldü.

 

TEMA Vakfı reddettiği bağışların kime ait olduğunu açıklamazken, konu ile ilgili şu açıklamada bulundu: “TEMA Vakfı olarak, kuruluş amacımız ve misyonumuz doğrultusunda, bağışlarını kabul edebileceğimiz firmaların destek taleplerini faaliyet gösterdikleri sektörlerin doğaya verdikleri etkiyi dikkate alarak, hassasiyetle değerlendiriyor ve ilkelerimiz doğrultusunda bazı bağışları kabul edemiyoruz. Bağış kabulü ile ilgili süreçler yönetim kurulumuzun takdirinde olup, kişi ve kurumlar özelinde ticari sır ve dolayısıyla gizli nitelikli bilgi hüviyetinde olabileceğinden bu yönde bir açıklama yapılamamaktadır.”

 

 

 

BAĞLANTI LİNKİ

https://madencilikturkiye.com/cengiz-holding-tema-vakfinin-bagis-reddi-ile-ilgili-basin-aciklamasi-yayinladi/

 

TÜMAD 3. KEZ DOĞAL KAYNAKLAR DALINDA EN İYİ PROJE FİNANSMANI ÖDÜLÜNÜ KAZANDI

 

Türk sermaye piyasaları ile finans sektörünün en saygın ödüllerinden biri olarak kabul edilen ve finans sektörünün Oscarları olarak nitelendirilen Bonds & Loans Türkiye Ödülleri sahiplerini buldu. NUROL Holding Grubu bünyesinde bulunan TÜMAD Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş.  “2021 Bonds & Loans Türkiye Ödülleri” kapsamında ödüle layık görüldü.

 

Şirket Temmuz 2020’de gerçekleştirmiş olduğu 255 milyon dolar büyüklüğündeki proje finansmanı ile 3. kez “Doğal Kaynaklar Dalında Yılın En İyi Proje Finansman Anlaşması” kategorisinde ödül almaya hak kazandı…

 

 

BAĞLANTI LİNKİ

https://madencilikturkiye.com/tumad-3-kez-dogal-kaynaklar-dalinda-en-iyi-proje-finansmani-odulunu-kazandi/

 

ÖNCÜ ENDURON ELEKLERİ KUM YIKAMA TESİSLERİNDE DEVRİM GERÇEKLEŞTİRİYOR

 

Cavex® hidrosiklonların, Enduron susuzlandırma elekleri ile birlikte kullanılarak nasıl güvenilir, verimli ve düşük bakım gereksinimli bir kum yıkama tesisi elde edildiğini inceliyoruz.

Dünyadaki kum ve agrega işletmelerinde, helezon kum yıkayıcılar (sand screw washers) gibi geleneksel yıkayıcılar yerlerini daha verimli ve kompakt olan kum yıkama tesislerine bırakmaktadır. Bu tesisler helezon kum yıkayıcılar yerine hidrosiklonları ve susuzlandırma eleklerini kullanarak daha düşük bakım gereksinimi ve daha az su tüketimi sunmalarının yanı sıra daha güvenilir olmaları ile öne plana çıkmaktadır.

Daha önce yayınlanan makalemizde Weir’in kum yıkama tesislerinde kullanılan ürünleri arasında yer alan Cavex® hidrosiklonların sunduğu avantajlara değinmiştik. Bu makalemizde ise proseste bir sonraki adım olan ve Cavex® hidrosiklonun tahliye çıkışının hemen altında bulunan Enduron® susuzlandırma eleğinin faydaları hakkında bilgi verecek, kum yıkama tesisinin başarısını sağlamak için ürünlerimizin birbiri ile olan ilişkisine odaklanacağız…

 

 

BAĞLANTI LİNKİ

https://madencilikturkiye.com/oncu-enduron-elekleri-kum-yikama-tesislerinde-devrim-gerceklestiriyor/