09.08.2021 Tarihli Duyuru ve Haberler

BAKAN KURUM MUĞLA’DA AÇIKLAMALARDA BULUNDU…

 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Muğla’da çıkan yangın nedeniyle yürüttükleri hasar tespit çalışmaları hakkında bilgi vererek, “İl genelinde toplamda 2 bin 923 binada inceleme yaptık ve toplamda 173 bina, 230 bağımsız birimin yangından tamamen etkilendiğini, acil, ağır hasarlı ve yıkık olduğunu tespit ettik.” dedi.

Bakan Kurum, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Marmaris Öğretmenevi’nde koordinasyon toplantısına katıldı.

Kurum, toplantı öncesinde yaptığı açıklamada, Antalya’da 11 gün süren orman yangınlarının kontrol altına alındığını, dün itibarıyla başlayan yağışla soğutma işlemlerinin de hızlı bir şekilde yürütüldüğünü belirtti.

Bütün kurumların, STK’lerin, belediyelerin, vatandaşların yaralarını sarmak için sahada çalıştığını, Antalya’da vatandaşlarla birlik, beraberlik ruhu içerisinde süreci tamamladıklarını ifade eden Kurum, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ekiplerinin Muğla’da da hasar tespit çalışmaları yürüttüklerini söyledi.

Antalya’daki görevi tamamlayıp destek olmak için Muğla’ya geldiklerini dile getiren Kurum, yangından Bodrum, Marmaris, Milas, Köyceğiz, Kavaklıdere, Menteşe ve Seydikemer ilçelerindeki 303 mahalleden 37’sinin etkilendiğini bildirdi.

 

 

BAĞLANTI LİNKİ

https://csb.gov.tr/bakan-kurum-mugla-da-aciklamalarda-bulundu-bakanlik-faaliyetleri-31972

 

DEVLET, MİLLET EL ELE OMUZ OMUZA

 

Günlerdir devam eden orman yangınlarına karşı, ateş savaşçılarımıza destek olmak için seferber olan binlerce vatandaşımız ile ele ele verilen bu mücadeleyle tüm yangınları kontrol altına alacağız.

 

Yeşil vatanı korumak için canlarını feda eden şehitlerimiz ve vatandaşlarımız, arkadaşlarının ısrarına rağmen yanmak üzere olan aracını bırakmayarak görevine devam eden kahramanımız, karanlıkta 1.5 km’ye yakın hortum çekerek alanı kontrol altın alan fedakâr ekip arkadaşlarımız ile pek çok cephede yangınla savaştık ve savaşmaya devam ediyoruz.

 

Devlet, millet el ele omuz omuza bu zor günlerin üstesinden geleceğiz. Yangınlar sonrasında her bir karış alanı yeniden yeşertmek için durmaksızın çalışmaya devam edeceğiz…

 

 

 

BAĞLANTI LİNKİ

https://www.ogm.gov.tr/tr/haberler/devlet-millet-el-ele-omuz-omuza

 

THYSSENKRUPP ERC® SERT KAYA KIRMAK İÇİN EN AKILLI ARAÇ

 

thyssenkrupp Industrial Solutions, yeni eksantrik silindirli kırıcısı (ERC®) ile sert kaya ve cevherin birincil kırma işlemi için çığır açan bir çözüm geliştirdi. ERC®, oldukça kompakt ve sağlam yapısı ile yer altı ve yüzey operasyonlarında sert kaya ve cevherin birincil kırma işlemi için ideal bir çözümdür. Makine üzerindeki entegre elek tasarımı ile, geleneksel birincil kırıcılara kıyasla önemli ölçüde daha yüksek verimlilik ve kapasite sunar.

Avantajlar – Sağlayacağı Faydalar

 

• Devrim Niteliğinde Makine Tasarımı – Kompakt, Basit ve Sağlam
Özel kompakt tasarım ve daha az sayıda makine bileşeni, nakliye, kurulum ve bakımı basitleştirir

 İki Makine Bir Arada – Eşsiz Entegre Ön Eleme Kapasiteyi Arttırır
İnce parçaların etkin şekilde geçişine izin veren entegre elek, kırıcı kapasitesini arttırır, enerji tüketimini azaltır ve astar plakalarının ömrünü uzatır.

• ERC® Hidro Ayarı – Ekipmanı Korumanın ve Esnek Makine Ayarının Akıllı Yolu
Patentli ve tam hidrolik çene boşluk ayar/çekme sistemi, ürün boyutunun güvenli ve basit bir şekilde ayarlanmasını, astar aşınmasının önlenmesini ve bir şekilde sisteme sızan istenmeyen metal ya da diğer kırılamaz materyal içeriğinin sistem dışına atılması için geniş bir ayar aralığı sunar…

 

 

 

BAĞLANTI LİNKİ

https://madencilikturkiye.com/thyssenkrupp-erc-sert-kaya-kirmak-icin-en-akilli-arac/

 

FLSMİDTH VE THYSSENKRUPP’TAN ÖNEMLİ ANLAŞMA…

 

FLSmidth ve thyssenkrupp AG’nin iştiraki olan thyssenkrupp Industrial Solutions AG, FLSmidth’in thyssenkrupp’un madencilik departmanını 325 milyon Euro karşılığında satın alması konusunda anlaşmaya vardı.  Yetkili mercilerin onayı sonrasında anlaşmanın 2022 yılının ikinci yarısında tamamlanması bekleniyor. Anlaşma tamamlandıktan sonra thyssenkrupp’un madencilik bölümü faaliyetlerine FLSmidth çatısı altında devam edecek.

thyssenkrupp’un madencilik bölümü ve FLSmidth’in mükemmel bir eşleşme olduğunu kaydeden FLSmidth CEO’su Thomas Schulz anlaşma ile ilgili olarak şu yorumlarda bulundu: “Güçlerimizi birleştirmemize vesile olan bu anlaşmayı duyurmaktan büyük gurur duyuyorum. Bu anlaşma bize daha kapsamlı bir yetenek havuzu sağlayacak ve dünyanın en büyük ve en güçlü tedarikçilerinden birini yaratarak bizim madencilik sektöründeki gelişimimizi hızlandırma hedeflerimizi gerçekleştirmemize izin verecek. Birbirini tamamlayan müşteri portföyümüz ve coğrafi yönden artan hizmet kapsamımız müşterilerimize önemli bir değer sunacaktır. FLSmidth’in gelirinin yaklaşık %60’ını yüksek marjlı servis hizmetlerimiz oluşturmaktadır. FLSmidth’in bu iş modeline thyssenkrupp’un madencilik bölümünü entegre etmek için önemli bir fırsatımız var. thyssenkrupp’un madencilik departmanının yönetim ekibinin ve yetenekli çalışanlarının organizasyonumuza dahil olmasını heyecanla bekliyorum.“

 

 

BAĞLANTI LİNKİ

https://madencilikturkiye.com/flsmidth-ve-thyssenkrupptan-onemli-anlasma/

 

74. TÜRKİYE JEOLOJİ KURULTAYI BAŞKANI BELLİ OLDU

 

2022 yılı içerisinde gerçekleştirilmesi planlanan “74. Türkiye Jeoloji Kurultayı” Başkanlığı Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gürol Seyitoğlu tarafından yürütülecektir.

Jeoloji mühendisliği camiası tarafından 1947 yılından beri aralıksız olarak sürdürülen, ülkemizin en uzun soluklu bilimsel toplantılarından birisi olan kurultayımızın başarılı geçeceğine inanıyor ve kurultay başkanımıza başarılar diliyoruz.

Meslektaşlarımıza ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası
Yönetim Kurulu

 

 

BAĞLANTI LİNKİ

https://www.jmo.org.tr/genel/bizden_detay.php?kod=14888&tipi=17&sube=0

 

CENGİZ HOLDİNG’DEN YANGIN MÜCADELESİNE EKİPMAN DESTEĞİ

 

TEMA Vakfı’nın 500 bin liralık fidan bağışını reddettiği Cengiz Holding, yangınla mücadeleye destek amacıyla sahada hizmet veren ekipler için ekipman desteğinde bulundu.

Cengiz Holding’den yapılan açıklamaya göre, holding 100’ün üzerinde noktada başlayan ve büyük bölümü kontrol altına alınmakla birlikte bir kısmı halen devam eden orman yangınları için verilen mücadelenin yanında yer alarak, yaraların sarılmasına destek oluyor.

 

FETHİYE KAYMAKAMLIĞI’NA TESLİM EDİLDİ

 

İstanbul’dan gönderilen ve dün gece Fethiye Kaymakamlığı’na teslim edilen ekipmanlar arasında, 2.750 yangın tüpü ve yangın ekipmanı, iki adet 44kVA jeneratör, yanmaz çizme, yanmaz eldiven ve itfaiyeci kıyafetleri yer alıyor…

 

 

BAĞLANTI LİNKİ

https://www.haberler.com/cengiz-holding-den-yangin-mucadelesine-ekipman-14314144-haberi/