03.08.2021 Tarihli Duyuru ve Haberler

ÇANAKKALE İLİ, GELİBOLU İLÇESİ, HOCAHAMZA MAH., 416 ADA 59 PARSEL 1/5000 ÖLÇEKLİ NAZIM İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ VE 1/1000 ÖLÇEKLİ UYGULAMA İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ

 

İLAN

 

ÇANAKKALE VALİLİĞİ

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ

 

 

İlimiz, Gelibolu İlçesi, Hocahamza Mahallesi, 416 ada, 59 parsel 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği Cumhurbaşkanlığı 1 nolu Kararnamesi, 6306 sayılı Kanun ve 3194 sayılı İmar Kanununun 9. Maddesi uyarınca onaylanmıştır.

Onaylı 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği 03.08.2021 tarihinden itibaren, 1(bir) ay süre ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ilan tahtasına asılmıştır.

 

 

İLAN OLUNUR.

 

BAĞLANTI LİNKİ

https://canakkale.csb.gov.tr/canakkale-ili-gelibolu-ilcesi-hocahamza-mah.-416-ada-59-parsel-1-5000-olcekli-nazim-imar-plani-degisikligi-ve-1-1000-olcekli-uygulama-imar-plani-degisikligi-duyuru-419419

 

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANI KURUM, AKSEKİ’DE YANGINDAN ETKİLENEN VATANDAŞLARI ZİYARET ETTİ

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, Akseki’de yangından etkilenen vatandaşları ziyaret etti

 

ANTALYA – Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Antalya’nın Akseki ilçesindeki orman yangınlarından zarar gören bölgelerde incelemelerde bulundu.

Bakan Kurum, Akseki ilçesi Kepezbeleni Mahallesi’ndeki yangında, evleri hasar gören vatandaşlarla bir araya gelerek geçmiş olsun dileklerini iletti.

Yangın nedeniyle hayatını kaybeden Hasan Ali Yüksel’in ailesine taziye ziyaretinde bulunan Kurum, Yüksel’in ailesine, yeni yapılacak mahalle konağına merhumun isminin verileceğini bildirdi. Kurum, daha sonra Yüksel’in kabrini ziyaret etti.

Vatandaşlardan 83 yaşındaki Ramazan Acar ile bir süre sohbet eden Kurum, Acar’a “Bir isteğin var mı?” diye sordu.

Bunun üzerine Acar, “Biz vakti geçirdik. Bu yüzden kalbim şöyle diyor. Geleceğimiz olan gençlerimizin hepsinden Allah razı olsun. Biz kendimizden geçtik ama geride kalanlarımız ne yapacak, onu düşünüyorum.” diye konuştu.

Yangının bir imtihan olduğunu belirten Acar, “Bu yüzden sabredeceğiz. Allah bizlere dayanma gücü versin.” ifadesini kullandı.

Kurum, bunun üzerine “Sen merak etme, hiç üzülme Ramazan amca. Allah’ın izniyle biz daha iyisini ve güzelini yapacağız. Allah sizleri başımızdan eksik etmesin.” dedi.

Kurum’a, incelemeleri sırasında Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Fatma Varank, AK Parti Antalya Milletvekili Sena Nur Çelik ve Akseki Kaymakamı Volkan Hülür de eşlik etti…

 

 

BAĞLANTI LİNKİ

https://basakgazetesi.com/haber/cevre-ve-sehircilik-bakani-kurum-aksekide-yangindan-etkilenen-vatandaslari-ziyaret-etti-382688.html

 

TMMOB MADEN MÜHENDİSLERİ ODASI NETPROMINE-CEVHER MODELLEME EĞİTİMİ

 

Türkiye genelinde, 21 Ağustos-22 Ağustos 2021 tarihlerinde  NETPROMine-Cevher Modelleme Eğitim programı düzenlenecektir.

Katılımcılar ekte yer alan başvuru formunu doldurup dekont ile birlikte sem@maden.org.tr adresine dekontları ile birlikte göndermek durumundadırlar.

Eğitim Tarih ve Saatleri: 21 Ağustos-22 Ağustos 2021  / 10.00-16.00 (Eğitim süresi 2 gündür)

Eğitim Yeri: ZOOM – ÇEVRİMİÇİ

*Katılımcılar yanlarında bilgisayarlarını bulundurmalıdır.
!! ÖNEMLİ!!  Bilgisayarınızda Lisanssız NETCAD yazılımı varsa. Eğitime gelmeden önce bilgisayarlarınızı formatlamanız/formatlatmanız gerekmektedir. Aksi takdirde Netcad Geçici Lisans yazılımı yüklenememektedir.

 

Minimum Konfigürasyon Önerilen Konfigürasyon
İntel i5 / AMD R5 İntel i7 / AMD R7 işlemci
AMD RX 580 yada NVIDIA GTX 1060 AMD RX 5700 yada NVIDIA RTX 2060
16 GB Ram 32 GB Ram
En Az i7” 1920×1080 piksel çözünürlük ekran En Az i7” 1920×1080 piksel çözünürlük ekran
Windows 10 işletim sistemi Windows 10 işletim sistemi
SSD Hard Disk SSD Hard Disk
Open Office veya lisanslı Excel Open Office veya lisanslı Excel

 

Eğitim Koşulları: Eğitim ücretini yatırmış olmak. Başvuru formunu doldurmuş olmak.

Eğitim Kontenjanı: Eğitim kontenjanı 15 kişi’dir. 1 engelli ve 1 işsiz ücretsiz katılım hakkı vardır.

Yeterli katılım olmadığı takdirde eğitim ertelenecek olup, ücret yatıran katılımcıların ücreti bir sonraki eğitime aktarılacaktır.

Kontenjan kalması halinde dış katılımcılar da eğitime katılabilir.

*Eğitim sonunda sertifika verilecektir.


Eğitim Ücreti:  TMMOB Maden Mühendisleri Odası üyelerine 300TL, Üye olmayanlara 360TL’dir.

 

 

BAĞLANTI LİNKİ

https://www.maden.org.tr/genel/bizden_detay.php?kod=12954&tipi=63&sube=0

 

SEKTÖRÜN ÖNDE GELEN STK’LARI ÇAMAD’IN YENİ OFİSİNİN AÇILIŞINDA BİR ARAYA GELDİ

 

Çanakkale Madenciler Derneği (ÇAMAD) yeni ofisinin açılışını gerçekleştirdi. Açılışa Çanakkale Madenciler Derneği Başkanı Naci Tülek, Türkiye Madenciler Derneği Başkanı Ali Emiroğlu, Türkiye Madenciler Birliği Başkanı İbrahim Alimoğlu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Madencilik Sektör Başkanı İbrahim Halil Kırşan, İstanbul Metal Maden İhracatçılar Birliği Başkanı Aydın Dinçer, Agrega Üreticileri Birliği Başkanı Şevket Oruç, Yurt Madenciliği Geliştirme Vakfı Başkan Yardımcısı Dündar Erginalp katılım gösterdi. Katılımcılar düzenlenen açılış töreninin ardından düzenlenen basın toplantısında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

Açılış konuşmasına tüm katılımcılara teşekkürlerini sunarak başlayan Çanakkale Madenciler Derneği Başkanı Mehmet Naci Tülek yeni açılan ofisi daha aktif olarak çalıştırmak istediklerini belirterek “Öncelikle biz 2001 yılında kurulduk. Yeni kurulan bir dernek değiliz.  2018 yılına kadar biraz daha aktiftik. Sonra durağan bir döneme geçtik. Bizim sektörümüzde belirli dönemlerde böyle bir yavaşlama süreci olabiliyor. Dünyadaki etkileşimden de kaynaklanan bir durgunlaşma olabiliyor. 2018’den bu yana gelen süreç, bu kapsamda değerlendirilebilir. 2018 öncesi çok daha aktiftik. Pek çok etkinliğin içinde yer almıştık. Tabi bunun yanında vatandaşlarımızın görmediği çalışmalarımız da oluyor. Bu platformumuz içinde Çanakkale dışında da içinde bulunduğumuz pek çok etkinlik oluyor. Şartlar el verdiği sürece en aktif şekilde çalışacağımızı buradan belirtmek isterim. Zaten biz de öyle düşünüyoruz. Ama bir de pandemi gerçeği var. Yarın ne olacağını hiçbirimiz bilemiyoruz. Şartlar uygun olursa, elimizden geldiğince madenciliği Çanakkale’de ve Türkiye’de anlatmaya çalışacağız” ifadelerini kullandı…

 

 

BAĞLANTI LİNKİ

https://madencilikturkiye.com/sektorun-onde-gelen-stklari-camadin-yeni-ofisinin-acilisinda-bir-araya-geldi/