28.07.2021 Tarihli Duyuru ve Haberler

DÖRTYOL (HATAY) NUMUNEEVLER MAHALLESİ İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ

 

İlana ulaşmak için tıklayınız…

1/1000 ölçekli UİP Değişikliği paftalar ulaşmak için tıklayınız…

1/5000 ölçekli NİP Değişikliği paftaya ulaşmak için tıklayınız…

1/1000 ölçekli UİP Değişikliği plan raporuna ulaşmak için tıklayınız…

1/5000 ölçekli NİP Değişikliği plan raporuna ulaşmak için tıklayınız…

 

 

BAĞLANTI LİNKİ

https://hatay.csb.gov.tr/dortyol-hatay-numuneevler-mahallesi-imar-plani-degisikligi-duyuru-419407

 

 

TAŞ KÖMÜRÜ SATIŞINDAN YILIN İLK YARISINDA 186 MİLYON 157 BİN LİRA GELİR ELDE EDİLDİ

 

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK), ocak-haziran döneminde sattığı 385 bin 181 ton taş kömüründen 186 milyon 157 bin lira gelir sağladı.

“Kömür kent” olarak bilinen Zonguldak’ta, TTK’ye bağlı Karadon, Kozlu, Üzülmez, Amasra ve Armutçuk maden ocaklarında üretilen taş kömürü, demir çelik fabrikalarının yanı sıra kamu kurum ve kuruluşları ile vatandaşlara satılarak ülke ekonomisine kazandırılıyor.

Kurum, bu yılın ilk yarısında 385 bin 181 ton kömür satarak 186 milyon 157 bin lira gelir elde etti.

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Demir, AA muhabirine, taşkömürü ve TTK’nin sadece Zonguldak için değil madencilik, bölge ve ülke, üretim ve istihdam açısından büyük önem ifade ettiğini belirtti.

Oda olarak sadece TTK’nin değil, madencilik yan sanayinin, özel sektör maden işletmelerinin üretim ve istihdam hedeflerine ulaşması, sorunlarından arındırılması hususunda çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini dile getiren Demir, “Ayrıca MAKZON adını verdiğimiz Zonguldak Maden Makineleri Kümelenmesi Projesi’nin gerçekleşmesinin Zonguldak’ta iki asra yaklaşan yer altı madenciliği için milat olacağı bilinciyle hareket etmekteyiz.” dedi.

– “Taş kömürü her dönem önemini koruyor”

Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Hakan Yeşil de kuruma bağlı maden ocaklarında kömür üretiminin en üst seviyesinin hedeflendiğini söyledi.

Taş kömürünün her dönem önemini koruduğunu belirten Yeşil, “Dünyanın en zor işi madencilik sektöründe çalışmaktayız. Bunun üzerine bir de salgın eklendi. Bu kolay bir iş değil. İşimizin ne kadar zor olduğunu hep beraber biliyoruz. Kentte ve ülkede yerli ve milli üretimi artırmanın yolları aranıyor. Bizler bu bilinçle her şart altında fedakarca üretmeye devam ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

 

 

BAĞLANTI LİNKİ

https://www.haberts.com/ekonomi/tas-komuru-satisindan-yilin-ilk-yarisinda-186-milyon-157-bin-lira-gelir-elde-edildi-h223416.html

 

TÜRKİYE 2020’DE KÜRESEL BOR TALEBİNİN YÜZDE 57’SİNİ KARŞILADI

 

Son yılların adından sıkça söz ettiren yer altı zenginliği bor… Sanayinin pek çok alanında kullanılan borun en önemli özelliği, çevre dostu olması. Türkiye bor yatakları bakımından dünyanın en şanslı birkaç ülkesi arasında. Öyle ki dünya bor rezervlerinin yüzde 73’üne sahip.

Verilere göre dünyada yıllık ortalama 4 milyon ton bora ihtiyaç duyuluyor. Kaba bir hesapla Türkiye, tek başına dünyadaki tüm talebi 700 yıl boyunca karşılayacak durumda.

Öte yandan Türkiye, dünya bor üretim kapasitesinin ise yüzde 48’ine sahip. Sadece 2020 yılında 1,68 milyon ton rafine bor ürün üretilmesi de bunun en önemli ispatı.

Türkiye’deki bilinen bor yatakları Eskişehir-Kırka, Balıkesir-Bigadiç, Bursa-Kestel ve Kütahya-Emet’te bulunuyor. Bor madenlerinin üretilmesi, işletilmesi ve pazarlanması faaliyetleri Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülüyor. Eti Maden’in portföyünde 22 farklı bor ürünü bulunuyor…

 

 

BAĞLANTI LİNKİ

https://dogruhaber.com.tr/haber/767935-turkiye-2020de-kuresel-bor-talebinin-yuzde-57sini-karsiladi/

 

ÜLKEN, ‘MADENCİLİKTE 160 MİLYON DOLAR İHRACAT GERÇEKLEŞTİRDİK’

 

Aydın Ticaret Odası tarafından yürütülen, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı tarafından desteklenen “İnsana Yaraşır İş ve Geleceğimiz için Önce Güvenlik” Projesi için AYTO M. Rifat Hisarcıklıoğlu Konferans Salonunda proje açılış toplantısı gerçekleştirildi, toplantı aynı zamanda çevirim içi olarak canlı yayın ile katılımcılar ile paylaşıldı. Toplantıya Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı AB ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanı Süreya Erkan, İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürü Cafer Uzunkaya, Sosyal Güvenlik Kurumu Aydın İl Müdürü Zeynep Yılmaz, Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Osman Selçuk Aldemir, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve AYTO Başkanı Hakan Ülken, Oda ve Borsa Temsilcileri, kurum ve kuruluş temsilcileri, Aydın Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyeleri, Aydın Ticaret Odası’nın maden sektöründe faaliyet gösteren üyeleri katıldı…

 

 

BAĞLANTI LİNKİ

https://www.sesgazetesi.com.tr/haber/7522016/ulken-madencilikte-160-milyon-dolar-ihracat-gerceklestirdik

 

KIZILTEPE ALTIN MADENİ 2021 YILININ İLK ALTI AYINDA 7,941 ONS ALTIN ÜRETİMİ GERÇEKLEŞTİRDİ

 

Ülkemizde altın arama ve üretim faaliyetlerini sürdüren Ariana Resources, ortak oldukları Kızıltepe madeninde 30 Haziran 2021 tarihi itibari ile sona eren altı aylık döneme ait üretim verilerini paylaştı. Şirket tarafından yapılan açıklamada öne çıkan bilgiler şu şekilde oldu:

2021 yılının ilk 6 ayında Kızıltepe Madeninde gerçekleştirilen altın üretimi 7,941 ons olurken bu dönemde gerçekleştirilen altın üretiminin şirketin aynı döneme ait altın üretim öngörüsünden %19 fazla olarak gerçekleşmesi dikkat çekti. Şirket, 2021 altın üretim öngörüsünü ise yaklaşık 19.000 ons olarak sabit tuttu.

Yılın ilk yarısında aylık ortalama cevher üretiminin 34.000 ton olduğunun bilgisini veren şirket yaklaşık 10 aylık üretim kapasitesine denk gelen 285.000 tondan fazla stok bulunduğunu kaydetti.

Açık ocak üretiminin büyük oranda “Arzu North” bölgesinde devam ettiğini belirten şirket “Derya” bölgesinde de üretim çalışmaları bulunduğunu kaydetti. Haziran ayı sonu itibari ile iki bölgede gerçekleşen toplam üretim ise 206.450 ton oldu.

Cevher işleme tesisinin üretim kapasitesini yıllık 400.000 tona çıkarma çalışmalarının sürdürüldüğünü ve tamamlanmaya yakın olduğunu belirten şirket 2021 yılında tesiste işlemden geçen cevher miktarının 325.000 ton olmasını beklediklerini, bu değerin ise fizibilite raporunda belirtilenden %114 fazla olduğunun altını çizdi…

 

 

BAĞLANTI LİNKİ

https://madencilikturkiye.com/kiziltepe-altin-madeni-2021-yilinin-ilk-alti-ayinda-7941-ons-altin-uretimi-gerceklestirdi/